TDM je bilo ustanovljeno leta 1996 in je takrat vključevalo folklorno in rokodelsko sekcijo. Zaradi premajhne finančne podpore je folklorna sekcija prenehala delovati, zelo aktivni rokodelci pa so leta 2003 ustanovili lastno društvo z imenom Rokodelci moravške doline.

V letu 2004 je delo društva ponovno zaživelo.

Kontakt predsednika Sebastijana Kovačiča: 041 395 440;

NOVO!!!

SPOMLADANSKA GARAŽNA RAZPRODAJA POD KOZOLCEM v Moravčah

Turistično društvo Moravče je izpolnilo jesensko obljubo, pravzaprav je sledilo postavki v letnem delovnem načrtu in je preteklo soboto organiziralo spomladansko garažno razprodajo pod kozolcem. »Sejem bil je živ« pod Jurkovim kozolcem pred Tuš-em. Glede na jesensko navdušenje, je bilo pričakovati večji promet, a mrzlo vreme in Planica sta naredila svoje. Mogoče je tudi, da je velika noč, ki je v naših krajih še vedno nekakšen spodbudni termin za hišno generalno čiščenje, letos prišla zelo zgodaj in smo še vsi malo zimsko zaspani.

Kakorkoli, ponudba je bila pestra: od knjig, knjigic, otroških igrač, bižuterije in okrasnih predmetov, skodelic…, za kar je bilo najmanj zanimanja, do ogromnega plišastega medveda (ne medvedka!!), kolesa, otroškega vozička, skiroja in celo kosilnice…kar vse je hitro dobilo nove lastnike.

Po dveh prodajah rabljenih stvari v Moravčah se vidi, da je tak način izmenjave zaželen in dovolj zanimiv in ga kaže nadaljevati. Turistično društvo vabi da čez leto zbirate uporabne stvari, jih ne zavržete in jih prinesete na naslednjo, jesensko, prodajo pod Jurkovim kozolcem ter tudi na ta način prispevate za čistejše okolje.

NOVO!!!

»OD SADIKE DO SADEŽA«

je bil pomenljiv naslov vabila, s katerim sta Turistično društvo Moravče in Kmetija Pr Matčk 4. marca povabila vse, ki so želeli vedeti več o izbiri sadik in o zimskem obrezovanju sadnega drevja in jagodičevja. Veliko zanimanje je potrdilo, da je bila tema predavanja s prikazom še kako dobrodošla. Udeleženci bodo nova znanja lahko še to sezono uporabili v svojem sadovnjaku ali vrtu.

Strokovno, a zanimivo predavanje ter prikaz rezi: Boštjan Luznar, univ. dipl. inž. agron.