Rokodelci moravške doline

  Na Moravškem je rokodelstvo znano že od nekdaj, saj so se številne ročne spretnosti razvile iz potreb v vsakdanjem življenju. Delovali so podobarji, kiparji, slikarji, kovači, kolarji, pletarji, mizarji, tkalci, vezilje, kitarji, piparji in še mnogi drugi. Žal so mnoge obrti že skoraj izumrle.

  Na srečo so se pred leti v občini Moravče zbrali ljubitelji ljudskega izročila, ki so ga iztrgali pozabi. Mesečno se srečujejo na temnatskih delavnicah, kjer pletejo, kvačkajo, vezejo, klekajo, izdelujejo predmete iz lesa, gline, slame in kovine. Slikajo na papir, svilo in steklo, izdelujejo pirhe, voščilnice, rože iz krep papirja in še mnogo drugih predmetov, ki so jih včasih izdelovale pridne rokodelske roke. Njihovi izdelki so krasili mnoge razstave, sejme in prireditve v domači občini in tudi drugje. Z veseljem si jih ogledujejo domačini in tudi drugi obiskovalci.

  Rokodelci razstavljajo svoje izdelke na:
• občinskih praznikih in prireditvah
• na turističnih prireditvah doma, širom Slovenije in tujine
• sprejemih delegacij


 Rokodelci se mesečno srečujejo na tematskih delavnicah, organizirajo izobraževanja, strokovne ekskurzije in srečanja s sorodnimi društvi

 

ROKODELCI MORAVŠKE DOLINE


Vegova 7, 1251 Moravče, Slovenija
tel. 01/ 897 80 92
tel. 01/ 723 15 03
tel. 01/ 723 37 70