Categories: Novice

by TD Moravče

Share

Categories: Novice

by TD Moravče

Share

Tradicionalni, dvanajsti nočni pohod ob Kulturnem prazniku po Učno-sprehajalni poti Rača.

Letošnjemu pustu so se očitno zasmilili »ubogi otroci, ki so morali« skoraj vso zimo presedeti ob televizorjih in računalnikih, namesto da bi se šli igre na snegu. In se je potrudil in je nasul snega ravno pravi čas za zimske počitnice.

Zato mu nikakor ne gre zameriti, da je Turističnemu društvu Moravče malce ponagajal pri organizaciji nočnega pohoda ob kulturnem prazniku. A nič ne de! Saj kultura ni le praznovanje enkrat v letu, živeti jo moramo vsak dan, se kulturno vesti drug do drugega, spoštovati kulturo drugih in ceniti umetnike, ki s svojimi talenti ustvarjajo nova umetniška dela ali poustvarjajo umetnost preteklosti.

Tako se je nočni pohod ob Rači dogajal v soboto, 17. februarja, po že utečenem programu, le da je hoja po zasneženi stezi zahtevala malo več previdnosti in zato trajala malo dlje. Pri mlinu pod Dvorjami so se pohodniki lahko okrepčali in prisluhnili kratkemu programu, ki so ga pripravili: mala a prisrčna skupinica učencev Podružnične osnovne šole Vrhpolje in Žiga Svetlin s harmoniko. A bistveno je, da pohod nudi priložnost za druženje. Hoja v koloni svetlečih lučk je prav romantična, ni naporna in se pohodniki lahko pogovarjajo med seboj… Le za pametni telefon je »nekako premalo rok« (v eni roki svetilka, v drugi palica in še na rokavice moraš paziti…)

Prizadevni organizatorji že zdaj vabijo na trinajsti pohod ob kulturnem prazniku prihodnje leto.

STAY IN THE LOOP

Subscribe to our free newsletter.

Thank you for your message. It has been sent.
There was an error trying to send your message. Please try again later.

Don’t have an account yet? Get started with a 12-day free trial

Related Posts

View all
  • Turistično društvo Moravče v sodelovanju z OŠ Jurija Vege, Pihalno godbo Moravče in Občino Moravče vabi na pustno povorko in  rajanje, ki bo na pustno soboto, 18.februarja. 2023. Zbirno mesto maškar in Pihalne godbe bo na Trgu svobode pri parku ob 11. uri. Povorka bo potekala po Vegovi ulici do  kulturnega doma. Rajanje in druženje maškar ob animaciji […]

    Continue reading
  • Turistično društvo Moravče ob Kulturnem prazniku vabi na NOČNI POHOD Z LUČKAMI PO UČNO – SPREHAJALNI POTI RAČA, v petek, 3. februarja 2023, ob 18. uri izpred gasilskega doma v Krašcah. Pri Mohorjevem mlinu pod Dvorjami bo postanek za kratek kulturni program in okrepčilo. Hoja ni naporna, potrebna je primerna obutev in baterijska svetilka. Prijavnine […]

    Continue reading
  • Continue reading
  • Continue reading